Publicerad 2017-12-16

Kylian Mbappé, 18, hade show mot Rennes.

PSG-spelaren stod för ett mål och två assist i 4–1-segern.

Talangen fick även oväntat firarsällskap – i form av Ninja Turtles.

PSG fortsätter att promenera hem segrar i Ligue 1. Mot Rennes hade det inte ens hunnit gå fyra minuter innan Kylian Mbappé läckert levererade bollen till lagkamraten Neymar. Brassen behövde bara lägga in den i mål efter en mycket fin framspelning från 18-åringen.

En stund senare var det ombytta roller. Neymar passade Mbappé som utökade till 2–0. Rennes lyckades få in en reducering i den 53:e minuten genom Firmnin Mubele Ndombe, men därefter handlade det mesta om PSG.

Turtles-stormare

Med kvarten kvar gjorde Edinson Cavani 3–1 efter en magnifik chip över Tomas Koubek i Rennes-målet. I samband med firandet rusade två åskådare iklädda Ninja Turtles-dräkter in på planen.

En del hävdar att Mbappé är lik karaktären Donnatello och visst var det 18-åringen som var planstormarnas mål. Efter en snabb kram transporterades de bort av vakterna.

Därefter hann knappt domaren blåsa igång matchen igen innan Neymar gjorde ännu ett mål, återigen framspelad av Mbappé, till 4–1.

Kort senare åkte PSG:s Presnel Kimpembe ut, matchens andra röda kort. Rennes fick nämligen Benjamin Andre utvisad i den 63:e minuten.

I samband med Kimpembes andra gula tilldelades hemmalaget straff – men Wahbi Khazri misslyckades med att förvalta den och sköt över.

Segern innebär att PSG leder ligan på 47 poäng, nio före tvåan Monaco.