Andersson: ”De andra playoff-lagen tycker att vi är lite halvjobbiga”

avMichael Wagner

AMSTERDAM. Janne Andersson fortsätter hårdnackat vägra prata om favorit- eller skräckmotståndare i playoff.

Däremot säger den svenske förbundskaptenen:

– De andra lagen tycker nog vi ser lite halvjobbiga ut att möta.

Janne Andersson firade playoff-platsen efter 0-2-förlusten mot Holland, och sitt första barnbarn, på ett stillsamt sätt på spelarhotellet i centrala Amsterdam i natt.

– Vi åt middag och satt och snackade lite, något annat firande var det inte snack om. Men det var en omtumlande kväll på många sätt, säger Andersson på en presskonferens under onsdagsförmiddagen. 

Den svenske förbundskaptenen ville åter inte gå in på vilka av de potentiella playoff-motståndarna Schweiz, Italien, Kroatien eller Danmark som han helst vill eller inte vill möta.

– Jag är nöjd med att våra scouter, Jonas Thern och Lasse Jacobsson, har hunnit att se alla lagen lajv i deras avslutande matcher. Vi har bra koll på lagen. 

Finns det spelare som imponerar individuellt på dig i de här lagen?

– Danskarna har jag hyfsat bra koll på via Peter Wettergren från hans tid i FCK (tidigare assisterande tränare i klubben). Italien är mycket Juventus och som vanligt välorganiserade. Kroatien har en individualist som är bra…

– Vi tar mer om det när vi vet vilka vi ska möta, säger Andersson. Men, visst, i mitt eget huvud spinner det i väg lite tankar kring de olika lagen.

Hur tror du de andra lagen ser på att möta Sverige?

– Jag hade nog tyckt att Sverige ser lite halvjobbiga ut. Jag tror nog att lagen har ganska stor respekt för oss.

Sverige kan komma att ställas mot Danmark i playoff igen.

Janne Andersson kan ställas mot Åge Hareide igen.

För två år sedan gjorde de två och deras IFK Norrköping och Malmö FF upp om SM-guldet i allsvenskan.  Vinnare den gången Janne Anderssons Norrköping.

Plockar du fram de minnena och har du ett övertag?

– 3-1, 4 juli 2015, Alexander Fransson gjorde mål i 87:e minuten, svarar Janne Andersson blixtsnabbt med ett nöjt leende.

– Det är bra minnen, det är aldrig fel. Men övertag, jag vet inte. Så ser jag inte på det. Det var längesedan i ett annat sammanhang.