Lingard skickade United vidare i cupen

Uppdaterad 2017-10-25 | Publicerad 2017-10-24

Manchester United tog sig vidare i ligacupen efter en stabil 2–0-seger mot Swansea.

För båda målen på Liberty Stadium stod Jesse Lingard.

Victor Nilsson Lindelöf fick chansen från start – men ”belönades” med sämst betyg av alla United-spelare av Manchester Evening News.

Efter helgens första förlust för säsongen, mot Huddersfield, såg Manchester United till att snabbt återvända till vinnarspåret genom att avancera i den engelska ligacupen. Detta genom att besegra Swansea med 2–0.

Som segerregissör skrevs Jesse Lingard.

Gjorde båda målen

I en match där José Mourinho valde att vila flera spelare var det nämligen 24-åringen som såväl öppnade som avslutade målskyttet för kvällen. Det första målet gjorde han i den 21:a minuten, framspelad av Anthony Martial, där en frispelad Lingard placerade bollen förbi Kristoffer Nordfeldt i Swansea-målet.

Mål nummer två gjorde Lingard i den andra halvleken. Denna gång assisterad av ett inlägg från Matteo Darmian och på nick, när han redan efter timmen spelad fastställde slutresultatet.

Lindelöf från start

Inför matchen ryktades Victor Nilsson Lindelöf få chansen från start - trots hård kritik efter helgens match mot Huddersfield – och så blev det också. Denna gång stod mittbacken inte för några större misstag och spelade alla 90 minuter när United höll nollan.

Trots det får svensken sämst betyg av samtliga United-spelare, med en femma på en tiogradig skala, av Manchester Evening News.

”Hade återigen problem med höga bollar. Verkar lite osäker men lär ha dragit nytta av en hållen nolla”, skriver tidningen bland annat.

Vilka som blir Manchester Uniteds motståndare i nästa omgång avgörs på torsdag.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.