Publicerad 2019-10-30

Real Madrid lyckades med något de inte lyckats med på väldigt länge.

Att avgöra en match snabbt och smärtfritt.

Tre av målen i 5–0-segern mot Leganés kom inom matchens första 24 minuter.

Redan efter sju minuter skulle 18-årige Rodrygo ge Real Madrid ledningen hemma på Santiago Bernabeu mot Leganés.

– Allt har gått så fort. Jag är jättelycklig över min start i Madrid, säger talangen, som kom från brasilianska Santos under sommaren, i C Mores sändning efter det som i slutändan blev en komfortabel 5–0-seger för hans Real.

Snabbt utökat

Och visst gick det fort även i just denna match.

Karim Benzema, som assisterade Rodrygos mål, följde upp med att assistera Toni Kroos 2–0-mål minuten senare.

Sergio Ramos utökade till 3–0 på straff i minut 24 – och därmed kändes det klappat och klart för ”Los Blancos”, som varit kraftigt ifrågasatt för sina insatser under hösten.

Jovic fastställde

Karim Benzema såg till att släcka gästande Leganés drömmar om en remarkabel comeback när det var hans tur att skjuta straff i minut 69.

Och precis när klockan passerat 90 fastställde inhoppande Luka Jovic slutresultatet på en nick.

Segern innebär att Real Madrid spatserar upp på andra plats i en haltande La Liga-tabell, en poäng bakom Barcelona.

Real Sociedad föll

Ett annat Real, Real Sociedad, förlorade hemma mot ett annat lag på L, nämligen Levante.

Svenske Alexander Isak startade och spelade hela matchen. Han hade en hel del målchanser, men inga mål, när ”La Real” överraskande föll med 1–2.