Storspel av Jansson i delad poäng i MLS svenskmöte

Publicerad 2019-04-27

Det blev delad poäng efter 1–1 i svenskmötet mellan Anton Tinnerholms New York City och Robin Janssons Orlando i MLS.

Den tidigare AIK-försvararen var en av planens bästa spelare och räddade en poäng åt gästerna i slutskedet av matchen.

Det finns gott om före detta storstjärnor från den europeiska fotbollsscenen i amerikanska MLS.

En av dessa, portugisen Nani som tidigare spelat åtta säsonger i Manchester United, slog till med 1–0 för gästande Orlando på Yankee Stadium.

Många målchanser

En New York City-försvarare fick inte undan bollen ordentligt och Nani placerade säkert in ledningsmålet efter 18 minuter.

I en svängig första halvlek hade båda lagen flera målchanser utan att få till det.

1–1 kom sex minuter in i den andra halvleken när New York Citys brasse Heber tog vara på en stolpretur efter fin räddning av Orlandomålvakten Brian Rowe efter skott från Maxi Moralez (fem säsonger med Atalanta i Serie A).

NY City tryckte på rejält i jakten på ett segermål men i Orlandos mittförsvar gjorde nyförvärvet Robin Jansson en mycket bra insats. Den tidigare AIK- och Oddevoldspelaren var hela tiden rätt placerad och stark i många och tuffa dueller.

Trots spelövertaget för hemmalaget hade Orlando den bästa chansen. Ruan spelade in bollen från höger och från nära håll hade Dom Dwyer öppet mål, men lyckades nicka bollen utanför.

Bra läge för Tinnerholm

New York Citys löpvillige wingback till höger, Anton Tinnerholm, väggspelade med Heber i 78:e minuten och fick bra läge till höger i straffområdet. Men Tinnerholms träff med vänsterfoten blev inte bra och Orlandomålvakten Rowe kunde rädda relativt enkelt.

I slutminuten täckte Robin Jansson, som var en av Orlandos bästa spelare, ett farligt skott från Maxi Moralez ur farligt läge till hörna.

1–1 stod sig tiden ut i en match som lika gärna kunde slutat 3–3 sett till antalet chanser.

Både New York City och Orlando ligger mitt i tabellen i MLS östra division.