Mardrömsstart för Tottenham

0–1 och backstjärnan knockad blodig av lagkamrat

Publicerad 2019-04-30

Tottenham fick en mardrömsstart i Champions League-semin.

Först tog Ajax ledningen och sedan knockades Jan Vertonghen blodig av en lagkamrat.

Belgaren tvingades byta efter att försökt spela vidare.

– Var har läkaren köpt sitt diplom, (d)undrar Bojan Djordjic i Viasat.

Tottenham fick en tung start hemma på sin nybyggda arena mot Ajax i den första Champions League-semifinalen.

Först satte Donny van de Beek 1–0 efter 15 minuter.

Van de Beek var nära att göra 2–0 också när Ajax överglänste Tottenham i början av matchen.

Efter en dryg halvtimme kom nästa smäll för hemmalaget.

Och det var bokstavligen en smäll.

Nära 2–0

De båda Tottenham-försvararna Jan Vertonghen och Toby Alderweireld nickade ihop på en offensiv frispark samtidigt som de rammades av Ajax-keepern André Onana.

Alderweireld kom snabbt på fötter medan Vertonghen, som nickade i sin landsmans bakhuvud, blev liggande medan näsblodet forsade över ansiktet. Han fick läkarhjälp under flera minuter mitt på planen innan han gick av. Efter att bytt sin blodiga tröja byttes han in igen efter domaren varit framme och kollat till honom.

Men efter bara någon minut signalerade Vertonghen att det var färdigspelat och byttes ut mot Moussa Sissoko.

Flera stjärnor borta

Vertonghen gick av och just utanför sidlinjen såg han ut att nästan kollapsa när benen vek sig under honom. Han fick hjälpas in i omklädningsrummet av flera personer. Man kan misstänka hjärnskakning.

– Min fråga vid sådana här huvudskador: var har läkaren köpt sitt diplom, säger Bojan Djordjic i Viasat-studion.

– Ta av killen! Varför låta honom komma tillbaka? Man kan inte ta så lätt på en hjärnskakning fast det är en semifinal i Champions League, säger experten.

Tottenham hade redan Harry Kane och Son Heung-min borta inför matchen på grund av långtidsskada respektive avstängning.

Matchen slutade 1–0 till Ajax och om Vertonghen sa Spurstränaren Mauricio Pochettino efter matchen:

– Vi kommer att undersöka och ha honom under uppsikt de närmaste dagarna och så får vi se.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se