Efter två uddamålssegrar var Barcelona tillbaka i bekanta hjulspår – med en storseger.

6–1 mot Sporting Gijon blir viktigt om spanska ligan blir en målskillnadsaffär.

Att Barcelona 0–4-förlorade mot PSG i Champions League var på många sätt en överraskning.

Det brukar ju vara Barça som står för målkalasen, framåt.

Efter två uddamålssegrar, 2–1 båda gångerna mot Leganes respektive Atletico Madrid, sedan CL-smällen mot PSG var Barcelona målmaskinen tillbaka.

Nickmål av Messi

Lionel Messi inledde målkalaset på Camp Nou med 1–0 efter nio minuters spel när han nicklobbade Javier Mascheranos långboll över snett utrusande Gijonmålvakten Pichu Cuellar.

För Gijon, trea från slutet och som 0–5-förlorade hemma mot Barça, var det liksom kört redan där.

Annars var det det två minuter senare när Juan Rodriguez stötte in 0–2 i eget mål när han försökte rensa undan Luis Suarez avslut. Reduceringen till 1–2 (21) genom Carlos Castro förändrade inte förutsättningarna så mycket.

Suarez fick till slut till sitt första mål för kvällen när han stänkte in 3–1 (27) vackert på volley.

Paco Alcacer gjorde 4–1 (49) i början på andra halvlek innan Neymar tog plats i målprotokollet när han hittade en liten lucka och elegant skruvade in 5–1 (65) på en frispark vid närmsta stolpen.

Så avgörs ligan

Ivan Rakitic fastställde slutresultatet, 6–1 (87), när lättade upp bollen och dunkade in bollen stenhårt på volley från nära håll.

Storsegern var 15:e matchen den här säsongen som Barcelona svarade för fyra mål eller fler framåt.

Därmed förbättrade Barça ytterligare sin målskillnad, som före omgången redan var sju mål bättre än Real Madrids.

Skulle Real Madrid och Barcelona hamna på samma poäng avgörs ligan först på inbördes möten och därefter på målskillnad.

Det första mötet mellan lagen slutade 1–1. Real Madrid och Barcelona möts i ligan igen 23 april.