Barcelona vann - men Real Madrid blev mästare

Tränaren Luis Enrique fick avsluta sin sejour i Barcelona med vinst.

Men 4–2 mot Eibar hjälpte föga.

Real Madrid vann mot Malaga och är mästare 2016/17.

– Det en bitterljuv vinst, säger Andres Iniesta.

Barcelona åkte på en tidig käftsmäll mot Eibar. Efter sju minuter gav Takashi Inui bortalaget ledningen med 1–0.

Barcelona jagade kvittering. Lionel Messi hade ett ypperligt tillfälle när han blev fri med målvakten Yoel, men argentinaren missade.

Istället för en kvittering lyckades Eibar utöka efter cirka en timmes spel. Inui bjöd på ett fint avslut när han bombade in 2–0 med vänsterfoten.

Barcelona svarade med en reducering några minuter senare. Eibars David Junca styrde in bollen i eget mål efter att ett skott träffat stolpen.

Messi brände straff

Messi fick en ny möjlighet att bli målskytt i den 70:e minuten är hemmalaget fick straff. Men Eibar-målvakten Yoel räddade 29-åringens straffspark.

Luis Suarez fixade dock 2–2 några minuter senare.

Messi fick revansch på målvakten Yoel. I den 76:e minuten fick Barcelona straff och då sköt Messi in 3–2.

I den 92:e minuten fastställde Messi slutresultatet 4–2.

Men ”Barças” seger spelade ingen roll. Real Madrid vann borta mot Malaga och är mästare i La Liga 2016/17.