Kopparbergs/Göteborg ny tabelletta efter stark vändning

Publicerad 2018-07-07

Efter en stark andra halvlek kunde Kopparbergs/Göteborg vända underläge 1–0 till vinst med 2–3 bort mot jumbon Kalmar.

Göteborgslaget toppar nu serien med en poäng före Piteå.

I går tappade FC Rosengård poäng i den damallsvenska toppstriden efter ett kryss mot mittenlaget Växjö. Under eftermiddagen hade ett annat topplag, Kopparbergs/Göteborg chansens att gå upp i serieledning vid en eventuell vinst. En chans som man också tog.

Men det var Kalmar, som är överlägsen jumbo den här säsongen, som började bäst. Med dryga halvtimmen spelade kunde Emma Jones sätta 1–0 till hemmalaget, som är i desperat behov av poäng.

Men lyckan varade inte speciellt länge, för strax innan paus kom kvitteringen genom Adelina Engman.

Göteborg dominerade i andra

I den andra halvleken kom Göteborg ut som ett ny lag och spelade med ett helt annat självförtroende. Laget skapade flera heta målchanser men stod inte försvarare i vägen räddades Kalmar av målvakten Tove Enblom.

Men med halvtimman kvar att spela fick Göteborg till slut utdelning. Inhoppande Annahita Zamanian sköt på en räddande Tove Enblom i Kalmar-målet men skottet var för hårt och bollen gick in i mål.

Uppförsbacken blev ännu brantare när Kalmars Elin Gunther fick rött kort efter en ful och sen satsning bakifrån. Strax därefter kom också spiken i kistan när Rebecka Blomqvist retfullt enkelt kunde rulla in 1–3

I matchens sista minut fick Kalmar en något oklar straff som Aivi Luik tog tillvara på.

I och med vinsten går Kopparbergs/Göteborg upp i topp i damallsvenskan på 22 poäng. En mer än tvåan Piteå som ställs mot Limhamn Bunkeflo imorgon.

I dagens två andra matcher spelade Vittsjö mot Djurgården och den matchen slutade 2–2 medan Kristianstad tog en tung seger hemma mot Hammarby med 1–0.