När Chelsea tog emot Montpellier fanns fem svenskar på planen.

Sofia Jakobssons kvittering till trots segrade till slut Londonklubben.

Därmed är laget klart för semifinal i Champions League-slutspelet.

Nästa vecka ska Sverige spela VM-kvalmatch mot Ungern. Under onsdagskvällen ställdes några av landslagsspelarna mot varandra i kvartsfinalen mellan Chelsea och Montpellier.

Det första mötet slutade 2–0 till Londonklubben, vilket innebar att det var fördel Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson inför avgörandet. I den franska klubbens startelva fanns Stina Blackstenius, Sofia Jakobsson samt Linda Sembrant.

Chelsea tog ledningen redan efter fyra minuters spel. Francesca Kirby utnyttjade en felpass i Montpellier och sköt in 1–0 bakom Casey Murphy.

Kirby bakom alla målen

Jakobsson skänkte lite hopp till bortalaget när hon tio minuter innan paus kvitterade till 1–1.

Men därefter klev en annan svenskbekanting fram, Ramona Bachmann, med ett förflutet i både Umeå och Rosengård. I den 50:e minuten spelade Kirby fram till schweiziskan som tryckte in 2–1, innan den förstnämna även fastställde slutresultatet till 3–1 på straff.

Därmed är Chelsea vidare till semifinal i Champions League. Övriga lag som är vidare i turneringen är Manchester City, Wolfsburg och Lyon.