Forsberg nära att bli målskytt i Leipzigs EL-seger

Uppdaterad 2018-03-09 | Publicerad 2018-03-08

Emil Forsberg var nära att bli målskytt i RB Leipzigs Europa League-seger mot Zenit St Petersburg.

Svenskens frispark träffade dock i insidan av stolpen.

Och efter Criscitos reducering till 2–1 är läget vidöppet inför returen i Ryssland.

Forsberg har haft svårt att övertyga i de första matcherna efter comebacken från sin långa skadefrånvaro.

När han i lördags blev utbytt i den 60:e minuten i stormatchen mot Dortmund gick han raka vägen till omklädningsrummet i stället för att sätta sig på bänken tillsammans med sina lagkamrater.

Bättre gick det i torsdagens Europa League-åttondelsfinal mot Zenit St Petersburg. Leipzig dominerade spelet och Forsberg var aktiv i offensiven: ständigt spelbar var han ofta länken mellan mittfällt och anfall i lagets speluppbyggnad.

Klackpassade

I den 35:e minuten sköt svensken en vacker frispark som tog i insidan av stolpen, men 0–0 stod sig halvleken ut.

I den andra fick Leipzig till slut utdelning för sitt spelövertag. I den 56:e minuten spelade Timo Werner fram till Bruma med en finurlig klackpassning. Portugisen avslutade säkert och gjorde 1–0 till hemmalaget.

Chippade över målvakten

20 minuter senare utökade laget sin ledning efter att Naby Keita hittat Timo Werner i djupet. Werner avslutade med en delikat chipp över Andrey Lunev i Zenit-målet.

Ryssarna hade dittills inte lyckats skapa många chanser och Leipzig var på väg mot en säker seger.

Då reducerade italienaren Domenico Criscito till 2–1 på en perfekt slagen frispark, vilket gör att dubbelmötet är vidöppet inför returen i St Petersburg.

Efter matchen hyllades Emil Forsberg på flera håll.

"Forsberg kan göra allt med bollen och det har han börjat visa på allvar efter sin långa frånvaro", skriver lokaltidningen Leipziger Volkszeitung.

Även tränaren Ralph Hassenhüttl var nöjd.

– Det var framför allt viktigt att Emil spelade 90 minuter i dag. Han var överallt och gjorde verkligen skillnad i andra halvlek, säger Hassenhüttl till Leipzigs hemsida.