Ken Semas succé – assisterade Watford till seger

Publicerad 2018-12-15

Andra raka matchen från start för Watford i Premier League.

Då låg Ken Sema bakom segern mot Cardiff – den första på sju matcher för klubben.

– Det är precis det här man har jobbat hårt för, säger Sema till Sportbladet.

I måndags valde Javi Gracia att ge Ken Sema chansen från start i bortamötet med Everton.

Då blev det närmare 60 minuters speltid för svensken i matchen som slutade 2–2. Tränare Gracia verkade nöjd med det han såg då för i lördagens möte med Cardiff fanns Sema återigen med i startelvan.

– Efter att ha varit in och ut i laget och inte fått en ärlig chans och jobbat i motvind så har jag startat två matcher i rad i världens största liga och gör dessutom skillnad, konstaterar Ken Sema för Sportbladet efter matchen.

Klev av – då rasade det

Gerard Deulofeu blev det stora utropstecknet med ett mål och en assist i segern. Kort efter 2–0-målet, distansskott av José Holebas, fick Ken Sema bollen vid straffområdeslinjen, och levererade den vidare till lagkamraten Domingos Quina som utökade till 3–0.

– Det är precis det här man har jobbat hårt för, det kommer kännas bra i dag och i morgon kanske sen gäller det att fortsätta jobba hårt och förtjäna alla chanser man får, säger Sema.

Då såg det mesta klart ut. Men när Sema lämnade planen i den 77:e minuten fick Cardiff plötsligt fart under fötterna. Först drog Junior Hoilett in 1–3 och strax därefter reducerade Bobby Reid ytterligare en gång.

Watford lyckades hålla undan och tog därmed en efterlängtad vinst, den första på sju matcher.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se