Evil Geniuses föll i ESL One-finalen

Publicerad 2014-06-30

Kinesiska Invictus Gaming tog hem förstaplatsen i Dota 2-turneringen

Efter tre vackert spelade matcher fick ESL One i Frankfurt en vinnare i kinesiska Invictus Gaming.

Tack vare en stark första match såg motståndarna i Evil Geniuses redo ut att ta hem segern, men det starkaste laget i Kina blev för mycket.

Den första matchen öppnades starkt av Invictus Gaming, som mycket tack vare Jiang ”YYF” Cens Pugna lyckades riva Evil Geniuses mittbaracker redan 25 minuter in i matchen. Men det hjälpte inte mot Saahil ”UNiVeRsE” Aroras fläckfria Chronospheres och Ludwig ”zai” Wåhlbergs Epicenters.

EG:s ledning växte sig bara större och större, och till slut kunde inte längre Invictus kämpa emot mer. 1–0 till Evil Geniuses.

Allt större IG-dominans

Match nummer två började explosivt – efter bara ett par minuter hade båda sidorna två kills var. Matchen fortsatte också jämnt fram tills dess att Luo ”Ferrari_430” Feichis Ember Spirit och Yinqi ”Luo” Luos Invoker växt sig stora nog.

IG tog kontroll över matchen medan EG tappade mer och mer mark. Efter en lång belägring av det amerikanska lagets bas var kvitteringen ett faktum.

Vann mer än halv miljon kr

Den sista och avgörande matchen öppnades starkt, spelades starkt och avslutades starkt av Invictus Gaming. Zeng ”Faith” Hongdas Shadow Demon och Wong Hock ”ChuaN” Chuans Kunkka öppnade med att, tillsammans med Ferraris Queen of Pain, totalt demontera Artour ”Arteezy” Babaevs och Zais Tiny/Io mid.

Efter Invictus starka öppning övergick sedan matchen till ett blodbad. När det stod 22–0 och EG förlorat det mesta utanför sin bas valde de att kasta in handduken. Men med bara några veckor kvar innan The International 4 är frågan om IG redan visat några av sina trumfkort.

Invictus Gaming tar tack vare segern hem 80 000 amerikanska dollar (540 000 kr), medan Evil Geniuses får nöja sig med 40 000 (270 000 kr).