Tog viktiga ödespoäng: ”Är en så galen match”

Matchen blev ett riktigt drama.

– Det är en så galen match, sa Fredrik ”Jaegarn” Andersson i Sportbladets direktsändning.

Kalmar-laget Brbdmalite och Norrlands Guld från Bollnäs slogs om ödesviktiga poäng i botten av elitserien.

Det skulle också bli ett riktigt drama.

Norrlands Guld tog en snabb 5–0-ledning som T-sida på Nuke. Brbdmalite stabiliserade sedan sin ekonomi och kunde hämta igen – och hade ledningen efter den första halvleken. Mycket tack vare ett ace av Gustav ”Kpulan” Andersson vid ställningen 7–6, när rundan höll på att glida laget ur händerna.

Den andra halvleken började också som en jämn historia där lagen verkade vinna varannan runda. Expertkommentatorn Fredrik ”Jaegarn” Andersson var uppspelt.

– Det är en så galen CS-match just nu, hördes han säga i Sportbladets sändning.

Till slut visade sig Brbdmalite vara det starkare laget för dagen och tog en välbehövd seger med 16–11. Det innebär att Kalmar-laget klättrar två placeringar i den jämna bottenstriden.

Norrlands Guld, å andra sidan, har ännu inte tagit en seger i elitserien.

Topplaget Lilmix presterade återigen i kvällens andra match – i Göteborgsderbyt mot Fguru.

Som försvarande lag på kartan Train tog laget tio rundor och gav sig själva ett bra utgångsläge. Trots att Fguru såg ut att börja ta igen när rollerna vändes så kunde Lilmix behålla sitt avstånd och avsluta matchen med 16–11.

Det innebär att laget nu leder elitserien med sex segrar och en förlust – och har totalt 17 poäng.

I kvällens övriga matcher så vann Vinkelparty (Gävle) med 16–6 mot Counterpoint CSGO (Göteborg), medan Spinboat (Stockholm) förlorade mot Tradigt (Stockholm) med 8–16.