Västerås klart för SM-final i bandy efter sent avgörande

Publicerad 2019-02-21

Seriesegraren Västerås blev något nummer för stort för tabellfyran Villa Lidköping.

Trots en tappad 5–2-ledning kunde Västerås vinna efter sent avgörande.

– Det känns riktigt bra just nu, men vi är inte nöjda än, säger VSK-spelaren Linda Lohiniva till klubbens youtubekanal.

Förra året missade Västerås finalen efter att ha förlorat med 2–1 i matcher i semifinalserien mot svenska mästarna Skutskär. Nu har laget revanscherat sig och är efter 2–0 i matcher mot Villa Lidköping klara för SM-finalen på Studenternas den 23 mars.

Västerås fick inför matchen tillbaka storstjärnan Matilda Plan från en två matchers lång avstängning. Skyttedrottningen gjorde som hon brukar och hamnade i målprotokollet i comebacken.

Västerås såg ut att få en enkel resa till finalen under dagens match och ledde efter 69 minuter med 5–2. Fyra minuter senare var ställningen 5–5 efter bland annat två mål på hörna från Villa Lidköping.

– Det blev lite onödigt spännande, men det är lite typiskt för oss. Jag vet inte vad vi gör, men det är väldigt starkt att vi ändå vände tillbaka det, säger 4–2-skytten Linda Lohiniva.

Matchens gigant

Villa Lidköping tog ledningen, men drygt tio minuter senare hade Västerås vänt matchen. Och 2–1-målet var en riktig delikates av lagkaptenen Malin Persson.

Efter 32 minuter fick hon bollen på mittplan och tog sig på egen hand genom hela Villa Lidköpings lag och skickade in bollen i Villa-målet. Malin Persson var matchens gigant och stod för två mål och en assist när VSK till slut vann med 6–5.

Malin Persson gjorde stort avtryck även i den första semifinalen och mottog hyllningar efter 8–4-segern.

– Hon är nog bäst i världen, sa tränaren Olle Wiberg till Bandypuls då.