Succéinhopparna vände för BP i bottenmötet

Publicerad 2018-08-04

Brommapojkarna tog en tung seger hemma på Grimsta i bottenmötet mot Dalkurd. Stor matchvinnare blev blott 16-årige Jack Lahne som satte det matchavgörande 2–1 målet.

– Jag känner en massa känslor, jag är jätteglad, säger Lahne efter slutsignalen till Cmore.

Inför matchen låg bägge klubbarna bredvid varandra i tabellen. Dalkurd låg sist på nio poäng och Brommapojkarna steget över med tio inspelade poäng.

Efter en jämn första halvlek där framförallt BP:s Eric Omondi hotade med två skott så var det Dalkurd som tog ledningen på hörna.

Backen Henrik Löfkvist nådde högst och knoppade in 0–1 till gästerna. Innan den första halvleken var till ända hann Buya Turay få ett väldigt tveksamt gult kort emot sig. I en duell med BP-backen Martin Rauschenberg föll anfallaren efter att fått ett ben på sig. Många trodde nog på en straff för Dalkurd men domaren valde att ge Turay gult kort för filmning.

Nytt BP i andra

I den andra halvleken kom hemmalaget ut som ett nytt lag. Man vann fler dueller och släppte till färre chanser. Med en dryg halvtimme kvar valde tränare Luis Pimenta att göra ett trippelbyte. In kom nyförvärvet Kristjan Foki Finnbogasson, Mohanad Jeahze och 16-åringen Jack Lahne, som spås en lysande framtid.

Det dröjde inte länge innan BP fick utdelning och det var inhopparna som låg bakom kvitteringen. Moahand Jeahze fick bollen på högerkanten och slog ett perfekt inlägg till långe Finnbogasson som snyggt skarvade in 1–1

– Vi blir rädda. I andra halvlek har vi många perioder som inte är bra, det sätter sig i huvudet på spelarna, säger Dalkurds tränare Johan Sandahl till Cmore efter matchen.

Superlöftet nätade

Tio minuter efter kvitteringen lyftes en ny boll in i Dalkurds straffområde. Först på bollen var nyinsatte Jack Lahne som nickade på målvakten Sixten Mohlin som räddade bollen i ribban. I sekvensen därefter forcerade Lahne in returen och rusade ut till hemmabänken.

– Jag känner en massa känslor, jätteglad, säger Lahne efter slutsignalen till Cmore och fortsätter.

– Vi skulle ligga på kontring och söka mycket inlägg och komma bakom deras backlinje, säger anfallslöftet.

Målet var 16-åringens första i allsvenskan och gör honom till den sjunde yngste målskytten i allsvenskans historia.

– Nu är det är bara att kämpa och gnugga vidare. Det är långt kvar av serien.

Jack Lahne kom till Brommapojkarna redan som 6-åring. Tio år senare har den lovande anfallaren alltså hunnit göra sitt första mål på högsta nivå för klubben.

– Det har varit en rolig resa och jag har fått chansen men det är bara att gnugga vidare.

Vinsten innebär att BP klättrar i botten och går förbi Trelleborg och upp på en 14:e plats med 13 poäng. Dalkurd ligger fortsatt sist med nio poäng.