Nya utspelet i natt: ”Han hade varit död och jag suttit inne”

McGregor och Nurmagomedov möttes inför UFC-fajten

avSimon Norberg

SPORTBLADET

För ett halvår sedan attackerade Conor McGregor en buss som Khabib Nurmagomedov befann sig i.

När de i natt mötte pressen inför deras superfajt den 6 oktober tog det inte många minuter innan irländaren levererade ett nytt utspel.

– Hade han kommit ut ur bussen skulle han varit död och jag suttit i en cell nu, sa McGregor till den samlade mediekåren.

Den 6 oktober kommer Conor McGregor, 30, att ställas mot den hittills obesegrade ryssen Khabib Nurmagomedov, 30, i en superfajt på UFC-galan 229 i Las Vegas. Det blir irländarens första framträdande i UFC på nästan två år.

Under tiden som han varit borta från sporten har Nurmagomedov dominerat lättviktklassen och det är även han som är den nuvarande UFC-mästaren i samma viktklass.

I april i år gick McGregor, tillsammans med flera andra, till attack mot en buss på en UFC-gala i New York där flera fajters satt – däribland just rivalen Nurmagomedov som pekades ut som huvudmålet för attacken.

”Jag kom obeväpnad”

Flera personer skadades lindigt och upploppet slutade i att tre matcher fick ställas in under galan. I efterhand dömdes även McGregor till samhällstjänst för tilltaget.

När de båda kombattanterna höll presskonferens i natt, inför vad som väntas bli den största matchen som organisationen någonsin har arrangerat, påminde 30-åringen direkt sin ryska motståndare om bussattacken i New York.

– Jag kom tillbaka till UFC för kärleken till sporten och för att få tyst på den här mannen. Han är en liten råtta, ett litet väsen, sa McGregor till den samlade presskåren och fortsatt sedan.

– Såg du inte mig utanför den där jävla bussen? Jag kom obeväpnad och han gjorde ingenting. Hade dörren öppnats och Khabib kommit ut skulle han varit död och jag suttit i en cell nu.

McGregor höll hov under hela presskonferensen och gav knappt Nurmagomedov en syl i vädret. Sedan konstaterade irländaren att han räknar med att sänka sin motståndare redan i den första ronden den 6 oktober.

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM