Bråk i AIK:s derbyseger

Publicerad 2018-12-10

Efter en bedrövlig start på säsongen har AIK ryckt upp sig i handbollsligan.

I derbyt mot Hammarby vann man klart med 25–20.

I slutet av matchen rann känslorna över för spelarna och tre röda kort delades ut.

Nykomlingarna AIK har haft det kämpigt i sin återkomst till handbollsligan. Men efter tolv raka förluster har laget nu kommit på rätt spår. I mitten av november bröts den dystra sviten mot Karlskrona.

Därefter har man vunnit ytterligare två matcher av tre matcher, inklusive dagens derbyseger mot bottenkonkurrenten Hammarby.

Vann inför ögonen på Lennart Johansson

AIK ledde stort redan i paus, med 12–6, mycket tack vare målvakten Matija Spikic. Hemmalaget fortsatte sedan att ånga på inför ögonen på den tidigare UEFA-ordföranden, Lennart Johansson, som var en av de 1357 åskådare som tagit sig till Solnahallen.

Matchen hettade till ordentlig med drygt fem minuter kvar att spela. AIK:s Pavel Karacic och Troels Vejby Jörgensen hamnade i bråk med Hammarbys Martin Dolk och Patrik Fahlgren. De tre förstnämnda fick syna det röda kortet medan Dolk klarade sig undan med två minuters utvisning.

”Sa några väl valda ord”

– Jag var lite sur på honom han var lite sur på mig, det var inte mer med det. Vi sa några väl valda ord till varandra, man är ju arg, säger Patrik Fahlgren till C More.

Som mest ledde AIK med elva bollar, till slut blev det seger med 25–20.

– Första 45 minuterna gör vi alldeles för få mål. Det är rakt igenom en ganska usel insats från vår sida. Det blir tråkigt när det blir så här. Det är en stor besvikelse, säger Patrik Fahlgren.

AIK på fjortonde och sista plats närmar sig nu nästjumbon Hammarby, två poäng skiljer lagen åt.