Uppdaterad 2016-10-03 | Publicerad 2016-10-02

Tränarna bad fansen om ursäkt - i halvtid

Jörgen Lennartsson.

IFK Göteborg slet mot Kalmar FF.

Efter 0-3 i första halvlek gick tränaren Jörgen Lennartsson ut och bad fansen om ursäkt.

–Vi har varit riktigt jävla rötna här i första halvlek, säger han till C More.

Matchen slutade 4-2 till Kalmar FF.

IFK Göteborg, som jagar tredjeplatsen i allsvenskan, fick en tuff start i söndagens borta mot ett skickligt Kalmar FF som är inne i en bra period.

Redan efter första halvlek hade hemmalaget ledningen med 3-0. Första chansen bjöd man hemmalaget på när Lawson Sabah missade och slog en boll rakt på Romario som vände och drog i väg ett skott som möjligen målvakten John Alvbåge borde kunnat ta då det kom centralt. Lawson Sabah kunde kanske också han jobbat hårdare för att återerövra bollen, men hade fullt upp med att vifta på domaren för att bollen kom på handen på Romario.

Ett långt inkast

Andra målet, i den 29:e minuten, kom också efter skott av Romario. Ett inkast från vänster sida nicktouchades av en IFK-spelare och bakom honom kunde den omarkerade Kalmarspelaren skjuta ohotad.

Jonathan Ring sänkte trean genom ett skott som gick via IFK-backen Thomas Rognes ben. Inför andra halvlek gjorde tränaren Jörgen Lennartsson två byten: Elias Mar Omarsson och Lawson Sabah, som slagit flera felpass, ersattes av Martin Smedberg Dalence och Tom Pettersson. Byten som innebar en del taktiska förändringar.

Men det beskedet och med en ursäkt till fansen tog sig tränaren Jörgen Lennartsson an andra halvek.

På frågan om vad som hade gått fel i första halvlek svarade IFK-tränaren så här:

– Det är det mesta kan man säga. Det är riktig usel halvlek, vi kan bara be om ursäkt till alla som håller på Blåvitt.

Spelet i andra halvlek blev också mycket bättre från IFK:s sida.

Reduceringen kom i den 75:e minuten när Tobias Hysén petade in en boll som Tom Pettersson lyfte vidare in i straffområdet. Det såg dock ut som en misstänkt offside, men domarna blåste inte.

En stund senare hade Mads Albaek en vass frispark som Ole Söderberg gjorde en vass räddning på.

IFK Göteborgs Tobias Hysén gjorde ytterligare ett mål, men Kalmar FF stod emot mycket tack vare bra målvaktspel av Ole Söderberg och målskytten Mahmoud Eid.