Jerbkos Boston skrällde mot mästarna

Publicerad 2017-05-22

Bostons Avery Bradley firas för sitt segerskott av Jonas Jerebko.

Jonas Jerebko bäddade för det och Avery Bradley slutförde jobbet.

Boston vände ett 21-poängsunderläge och skrällde i NBA-semifinalen borta mot Cleveland, 111–108.

Basketbollen studsade fyra gånger på ringen innan den trillade i. Avery Bradleys trepoängsskott i sista sekunden gav Boston en överraskande seger mot Cleveland i den tredje NBA-semifinalen, 111–108.

Efter knappt om speltid genom slutspelet var Jonas Jerebko en av hjältarna. Bostons svensk fick tolv minuters speltid, varav hälften i slutperioden. Han inledde den fjärde "quartern" med att sätta en av sina två treor fram till 85–87 och gav Boston ledningen med 108–106 med en halvminut kvar. Jerebko satte alla sina fyra skott, gjorde tio poäng och tog fem returer.

– Det gjorde ont att förlora de två första matcherna på hemmaplan. Vi hade nog för stor respekt för dem. I dag ville vi visa att vi kan spela och vi kämpade verkligen hela vägen, sade Jerebko till Inside the NBA.

Förnedrande förlust

Cleveland hade inför matchen bara förlorat en slutspelsmatch, förutom i finalspel, på hemmaplan sedan 2015. Och med storstjärnan Isaiah Thomas skadad talade inte oddsen för en Boston-seger. Framför allt inte efter förlusten i den andra matchen då Boston förnedrades i en rekordstor förlust, 86–130.

Men Thomas ersättare Marcus Smart satte personbästa i en NBA-match, 27 poäng, och Bradley fick ihop 20 poäng. Och Boston lyckades hämta in ett 21-poängsunderläge från den tredje perioden till seger genom ett mycket bra skytte utifrån, totalt hela 18 trepoängare.

"Mer fysiskt"

Boston lyckades också stoppa Clevelandstjärnan LeBron James som bara gjorde elva poäng och var helt poänglös i den sista perioden.

– Vi spelade mer fysiskt än tidigare och tvingade dem att ta hoppskott utifrån. Vi var skyldiga våra fans det här, sade Jerebko.

Cleveland leder med 2–1 i matcher.