Bundsen räddade Sveriges finalplats

Uppdaterad 2015-03-23 | Publicerad 2015-03-20

Sveriges handbollsdamer – utan småskadade Isabelle Gulldén och Jenny Alm – är klart för final i fyrnationsturneringen i Rumänien.

Tyskland besegrades med 33–32 efter en dramatisk match som avgjordes efter straffläggning.

Handboll

Tio minuter före full tid hade Tyskland, tia i EM i december i fjol, dragit ifrån till en tremålsledning. Men EM-trean Sverige kom i kapp och förbi och tog ledningen med 27–26 tolv sekunder före slutsignalen. Då tog Tyskland timeout och i sista sekunden kom kvitteringen.

– Det var en riktigt häftig match, väldigt dramatiskt, säger förbundskaptenen Thomas Sivertsson till TT.

Sävehofsduon Filippa Idéhn och Johanna Bundsen delade på målvaktsjobbet och gjorde det bra, även om Thomas Sivertsson var allra mest nöjd med anfallsspelet.

– Vi hade en period i första halvlek där vi brände mycket, annars såg det bra ut med många fina avslut.

Först i sjunde straffomgången kom avgörandet när Johanna Ahlm gjorde mål och Johanna Bundsen räddade straffen från Nina Wörz.

Turneringen i Cluj-Napoca är en del i landslagets förberedelser inför de direkt avgörande playoffmatcherna mot Kroatien för en plats i VM i december senare i år. Lagen möts hemma och borta i juni och segraren tar en plats i VM-slutspelet i Danmark.

På lördag väntar final mot värdnationen Rumänien som besegrade Brasilien med 27–19.