Alingsås vann rysare mot Sävehof

Publicerad 2017-05-14

Det är fördel Alingsås i semifinalen mot Sävehof i herrarnas handbollsslutspel. Hemma vann Alingsås med 24–23 (11–8) och leder semifinalserien med 2–1 inför fjärde matchen på onsdag.

Alingsås gjorde ett ordentligt ryck i slutet av första halvlek och början av andra då man gick från 8–8 till 11–8 i halvtid och sen öste på till 17–11 innan Sävehof fick ordning på spelet. Sakta men säkert började gästerna plocka in mål och låg under med 22–24 med knappt fyra minuter kvar.
– Det blev en häftig match till slut. Det var ju lite slow start i början. Men vi kämpar hela vägen till slutet, sade Sävehofs Jonas Larholm.
Med minuten kvar satte Larholm 23–24 på straff, hans femte mål i matchen. Och med ett par sekunder kvar fick Sävehof chansen att kvittera men Olle Forsell Schefverts skott tog i stolpen.
– Skönt att vi reder ut det till slut, sade Andreas Flodman som gjorde sex mål, till SVT.
– Men det blev lite onödigt spännande i slutet.