Sverige klart för mellanrundan

Målvakten Martina Thörn inte helt nöjd: Är alldeles för dåligt i avsluten

Publicerad 2019-12-05

KUMAMOTO/STOCKHOLM. Sverige är klart för mellanrundan i VM efter 30-23 mot Argentina och nu väntar den viktiga gruppfinalen mot Ryssland på fredagen.

Målvakten för dagen Martina Thörn var dock inte nöjd med hela lagets insats.

– Du får fråga utespelarna varför de inte gör fler mål, säger 28-åringen med ett leende i TV6.

För fjärde VM-matchen i rad inledde Sverige återigen svagt.

Argentina hade ledningen med såväl 3–1 som 5–3 och 8–7 när Henrik Signell ställde ut något av en b-uppställning från start. Förbundskaptenen luftade många spelare då det väntar en ny match redan om 24 timmar i form av gruppfinalen mot Ryssland.

Det var först när han bytte in bland annat Jamina Roberts i den andra halvan av första halvlek som Sverige kunde koppla grepp om matchen.

Roberts dominerade

Katalysatorn sprang igenom det argentinska försvaret gång på gång och gjorde fyra mål av Sveriges sist sex mål i halvleken när man vände och gick ifrån till 14–11 i paus.

Argentina kom sedan aldrig närmare än de tre målen man låg efter i paus.

Efter 42 minuter kom Isabelle Gulldén in på planen för första gången i matchen och stod som vanligt för några fina inspelningar till linjen.

Efter en tung start på matchen lossnade det också för storskytten Mikaela Mässing efter paus: fem mål på sex skott.

Jamina Roberts efter målet under torsdagens match i handbolls-vm.

Thörn stod hela matchen

Längst bak fick andramålvakten Martina Thörn förtroendet hela matchen och gjorde det riktigt bra.

– Min egen prestation är helt okej. Det var väldigt kul att få spela en hel match och få lite räddningar i den andra halvleken, säger Thörn till TV6 och fortsätter om lagets insats:

– I försvaret har vi bra kontroll på dem men det är alldeles för dåligt i avsluten. Vi hade kunnat göra tio mål till om vi varit lite skarpare.

Vad beror det på?

– Det vet jag inte. Du får fråga utespelarna, säger den leende 28-åringen.

Sverige kunde till slut vinna, utan att imponera, med 30–23 och därmed är man nu helt klart för VM:s mellanrunda.

Redan i morgon avslutar man gruppspelet med en gruppfinal mot Ryssland. Då avgörs det hur många de båda lagen tar med sig in till mellanrundan – två, tre eller fyra.