Johansson Norgren historisk efter ny seger

Uppdaterad 2018-02-27 | Publicerad 2018-02-18

Britta Johansson Norgren, 34, har skrivit historia i långloppscupen.

I dag tog svenskan sin sjätte raka seger – något som ingen åkare lyckats med tidigare.

– Det känns otroligt, säger Johansson Norgren.

Längdskidor

Loppet Jizersja Padesatka i Tjeckien blev tidigt en duell då Britta Johansson Norgren och hemmahoppet Katerina Smutna drog ifrån övriga fältet tämligen omgående.

Efter 30 kilometers åkning ryckte sedan svenskan och vann till slut det 50 kilometer långa loppet med 40 sekunder.

Hon är därmed historisk som första åkare att ta sex raka individuella segrar i Visma Ski Classics.

– Jag hade fantastiska skidor i dag. Det känns otroligt att ha oöverträffade sex segrar i rad och jag hoppas jag kan bibehålla min goda form till Vasaloppet, säger Johansson Norgren till långloppscupens hemsida.

Vasaloppet nästa tävling

Räknar man med lagtempotävlingen som inledde säsongen så har 34-åriga Britta Johansson Norgren tagit sju segrar av sju möjliga.

Trea i Jizersja Padesatka slutade en annan svenska, Sara Lindborg.

I herrarnas lopp blev det norsk dubbelt norskt på pallen. Morten Eide Pedersen vann före svenske Oskar Kardin medan landsmannen Andreas Nygaard slutade trea.

Nästa anhalt i långloppscuppen är Vasaloppet som avgörs den den 4 mars.