Manchester City bötfällt för titelfirande

TT

Publicerad 2022-10-07

Manchester City har fått en bot på 260 000 pund, motsvarande cirka 3,2 miljoner kronor, på grund av supportrars Premier League-titelfirande i maj.

Efter slutsignal i sista PL-omgången invaderade klubbens fans planen. I kaoset attackerades Aston Villas svenska målvakt Robin Olsen. Manchester City-supportern som låg bakom attacken stängdes senare av i fyra år.

”Klubben har erkänt att den misslyckats med att säkerställa att dess åskådare uppförde sig på ett ordnat sätt /.../ när de trängde sig in på planen efter slutsignal”, skriver engelska fotbollsförbundet (FA) på Twitter.

Citys säkrade titeln med en hemmaseger i den sista Premier League-omgången. Manchesterklubben tog därmed hem Premier League-titeln, en poäng, före Liverpool.

Straffet kommer över fyra månader efter att City säkrat sin andra raka ligatitel, genom att slå Aston Villa med 3–2, i den sista omgången av ligan. Klubben låg under med 0–2 med mindre än halvlek kvar, men vände och vann efter tre mål på fem minuter.