Svensk femteplats i VM-sprintstafett

Uppdaterad 2015-08-04 | Publicerad 2015-08-01

Jonas Leandersson.

Ett reservbetonat Sverige var på väg mot medalj i lördagens sprintstafett i orienterings-VM i Skottland.

VM-debuterande Karolin Ohlsson gick ut på den fjärde och sista sträckan som trea, 18 sekunder bakom ledarduon Danmark och Schweiz och med ett betryggande avstånd till den jagande klungan i kampen om bronset.

Men drygt halvvägs in på slutsträckan kom missarna och det var en tröttsprungen Ohlsson som till slut stapplade i mål på femte plats, 1.38 bakom överlägsna segraren Danmark.

Anne Margrethe Hausken Nordberg, som förra veckan vann O-Ringen i Borås, gjorde en bragdartad löpning på sista sträckan och förde Norge till silverplats, fem sekunder före Ryssland.

I det svenska laget sprang även Lilian Forsgren, VM-debutanten som tog hand om startsträckan, samt Jerker Lysell och Jonas Leandersson.

På söndag avgörs både damernas och herrarnas individuella sprintfinaler.