Real Madrid tog storseger – efter supertalangens första mål

Publicerad 2024-03-10

Arda Güler ersatte Vincius Junior i den 89:e minuten.

I den 94:e gjorde 19-åringen sitt första mål någonsin för Real Madrid.

– Han är en stor talang, säger Carlo Ancelotti.

Det var knappa minuten kvar av tilläggstiden när Dani Ceballos spelade fram till den nyss inbytte Arda Güler. Den turkiska talangen gick i djupet och kunde sedan ta sig förbi Celta Vigo-målvakten Vicente Guaita som kom utrusande innan han skickade in 4–0 för Real Madrid.

Ett mål som hyllades stort av både lagkamraterna och hemmapubliken Santiago Bernabéu-stadion.

– Han spelade väldigt lite, tre minuter. Jag var övertygad om att han kunde göra något och han visade upp stor skicklighet. Vi som ser honom varje dag vet att han har förbättrats mycket på senare tid. Han arbetar med mer intensitet och har visat sin kvalitet, säger Carlo Ancelotti till Real Madrids hemsida.

Dubbla självmål

Målskyttet inleddes av Vincius Junior i den 21:a minuten. Arda Güler och Vincius Junior blev också hemmalagets enda målskyttarna i matchen. Det trots att Real vann med 4–0. Gästerna Celta Vigo gjort inte bara ett, utan två självmål.

Det första kom efter att Antonio Rüdiger nickat in en hörnboll med sådan kraft att den först studsade via innerribban ner i marken och sedan via Vicente Guaitas rygg in i mål.

Fortfarande etta

Ytterligare ett självmål kom i den 88:e minuten innan Arda Güler till slut kunde fastställa resultatet 4–0.

– Han har en framtid här och ingen av oss tror något annat, säger Carlos Ancelotti.

I och med vinsten har Real Madrid fortsatt ett stadigt grepp om förstaplatsen i La liga.