Villa Lidköping räddade poäng i målrik seriefinal

Fortsatt jämnt i toppen av elitserien

Publicerad 2018-11-19

Det blev en dramatisk seriefinal i ABB Arena.

Villa Lidköping stod för en stark upphämtning när de vände 0–3 till 5–4 med tio minuter kvar.

En snabb replik från VSK innebar att slutsiffrorna skrevs till 5–5.

Villa Lidköping är fortfarande obesegrade i elitserien efter att ha spelat lika borta mot VSK i en match som böljade fram och tillbaka.

Delad pott innebär att lagen ligger kvar på lika många poäng (13) i tabelltoppen.

Hämtade ikapp kämpigt underläge

Ted Bergström gav VSK ledningen efter dryga kvarten och hemmalaget accelererade sig till en 3–0-ledning. Villa Lidköping – som såg ut att kunna bli nollade i paus – räddade halvtidssnacket med två snabba mål.

Ett långskott från Robin Andersson utökade VSK:s ledning tidigt i andra innan Villa Lidköping kröp närmare och lyckades kvittera genom Joakim Andersson.

Dramatiska slutminuter

Men det slutade inte där.

Tio minuter från slutet tog bortalaget ledningen för första gången i matchen när David Karlsson satte bollen i nät. Ledningen blev dock inte långvarig då en blixtsnabb replik från VSK innebar 5–5.

Så skrevs även slutsiffrorna – efter ett svettigt avslut på matchen.

Frillesås BK vann sin historiska hemmapremiär i elitserien på Sjöaremossens isbana när de besegrade Motala med 3–0. Premiären hade länge skjutits upp eftersom det har varit för varmt för att lägga is – men kunde äntligen bli av Frillesås.

Därmed tog de sin första elitserieseger för säsongen.