Zlatans ord om Ronaldo-affären

”Har kommit till rätt ställe”

avAndreas Käck

SPORTBLADET

Cristiano Ronaldo lämnade Real Madrid för Juventus i en av tidernas största transferbomber.

Nu kommenterar Zlatan Ibrahimovic övergången.

– Det är fantastiskt för italiensk fotboll, säger han.

Den 10 juli briserade bomben.

Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid efter nio år i klubben.

”Jag känner att det är dags för en ny utmaning och därför har jag bett Real Madrid att släppa mig. Jag hoppas att ni alla kan förstå mig”‚ skriver han i ett öppet brev.

”Gick ner i status”

Nu kommenterar Zlatan Ibrahimovic – som själv tillhört Juventus tidigare i karriären – övergången.

– Det är bra. Bra för italiensk fotboll. Jag har ju spelat i Italien men när jag var där så var ligan bra, en av de bästa i världen. Sen gick den ner i status eftersom många lämnade den. Nu kommer Ronaldo dit och det är fantastiskt för italiensk fotboll och för Juventus, säger han i det amerikanska radioprogrammet Dan Patrick Show.

”Stora saker på gång”

Ibrahimovic har tillhört tre italienska klubbar: Juventus, Inter och Milan. Det verkar som att han tycker bra om samtliga, men kanske allra mest Juventus.

– Det är en av de bästa klubbarna i världen. Han (Ronaldo) har kommit till rätt ställe i Italien. Jag är glad för italiensk fotbolls skull och för Juventus skull. De har stora saker på gång, säger ”Ibra”.

Cristiano Ronaldo väntas göra debut för Juventus när serie A drar i gång nästa helg, 18-19 augusti. Juventus möter Chievo i den första matchen.

Juventus var ett bra val av Ronaldo, menar Zlatan Ibrahimovic.
De har vunnit Serie A på 2010-talet 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM