Svenskan övertygade stort när hon tog sin tredje världscupseger för säsongen i italienska Watles.

– Superkul, säger hon till TT.

Anna Holmlund avslutade 2015 med att för första gången i vinter hamna utanför prispallen.

Den 28-åriga skicrossdominanten var revanschsugen när hon invigde det nya året i Watles.

– Ja, verkligen. Jag vet ju att jag har kapaciteten och vill alltid vinna, säger hon.

Den överlägsna totalledaren i världscupen imponerade stort fram till säsongens femte pallplats och tredje triumf. Holmlund ledde kvartsfinalen, semifinalen och finalen från start till mål – men hon kände sig inte ohotad.

– Det var en blåsig och småtuff bana och det är nervöst att ligga först. Man vill ju inte bli omkörd, säger hon.

Femma i tävlingen

Holmlund är uppe i 16 världscupsegrar i karriären och hoppas på en till redan på söndagen då det är nya tävlingar i Sydtyrolen.

– Mitt mål är att hela tiden utvecklas som åkare och jag vill vinna så många tävlingar som möjligt, säger hon.

Sandra Näslund kom fyra och sist i sin semifinal men vann den lilla finalen och slutade femma i tävlingen.

Enda svenska herråkaren Viktor Andersson blev utslagen i åttondelsfinal. Sverigeettan Victor Öhling Norberg är sjuk och står över tävlingarna i Watles.

Jean-Frédéric Chapuis, Frankrike, vann herrfinalen före två landsmän.