Blev pappa – mitt under matchen

Newports målvakt fick beskedet efter skräll i FA-cupen

avIbraheem Alsalman

1 av 2 | Foto: BT Sport

Newport County skrällde och slog ut Championship-klubben Middlesbrough ur FA-cupen i går kväll.

Men eftersnacket har handlat om något helt annat.

Newports målvakt, Joe Day, fick reda på att han hade blivit pappa efter matchen via sociala medier.

– Han var så professionell så han stängde av sin mobil innan matchen. Jag kunde inte tro det, säger lagets tränare Mike Flynn enligt Daily Mail.

Engelska FA-cupen är känd för sina skrällar och fascinerande historier. Gårdagens kväll var inget undantag.

Först skrällde Newport County, som till vardags spelar i den engelska andradivisionen genom att slå Middlesbrough som spelar i The Championship.

Stängde av mobilen

Sedan fick målvakten, Joe Day, beskedet att han hade blivit pappa till två flickor. 28-åringen hade stängt av sin mobil för att lägga all fokus på matchen.

– Jag ska inte dölja det, han stängde av sin telefon. Jag kunde inte tro det, han är så professionell, säger tränaren Mike Flynn enligt Daily Mail och tillägger:

– Direkt efter matchen kom han fram till mig och frågade om det var okej att han åker till sjukhuset. Jag sa: absolut, behöver du skjuts? Innan jag hann ställa klart frågan var han borta. Vi fick också reda på att tvillingarna hade kommit under första halvleken.

Möter Manchester City

Han missade första matchen mot Middlesbrough men eftersom den slutade oavgjort och att en returmatch skulle spelas så bestämde han sig för att vara med.

Joe Day har tidigare representerat klubbar som Crystal Palace och Peterborough United. 2014 skrev han ett kontrakt med Newport County och har sedan dess spelat där. Han anses vara en klubbikon.

Nu ställs skrällaget hemma på Rodney Parade mot självaste Manchester City.

ARTIKELN HANDLAR OM