VSK tog första cuptiteln i bandy

Uppdaterad 2015-09-28 | Publicerad 2015-09-27

Västerås blev cupmästare i bandy för första gången efter finalseger över Edsbyn med 6–2 i söndagens final i Lidköping.

Redan efter en minut sköt Tobias Holmberg in en hörnretur till 1–0 för Västerås. Men Edsbyns lagkapten Jonas Edling kvitterade och i första halvlekens slutminut höll sig Edsbyns junior Edward Sigfridsson framme och gjorde 2–1.

Västerås startade den andra halvleken precis som den första. Tobias Holmberg pricksköt in en hörnretur och det var kvitterat. Bara ett par minuter senare fick VSK straff, Anders Bruun gjorde inget misstag och sköt in 3–2.

Ted Bergström ökade därefter på Västeråsledningen till 4-2 i den 65:e minuten. Med ungefär tio minuter kvar att spela avgjordes matchen, Anders Bruun fick åter chansen från straffpunkten och gjorde inget den gången heller – 5–2. Ted Bergström passade också på att bli tvåmålsskytt i finalen och fastställde slutresultatet, 6–2, i matchens slutskede.

"Vi gör en riktigt bra andra halvlek... Det är starkt att kunna göra det i slutet på en cuphelg. Vi är coola och har tålamod, säger VSK-tränaren Michael Carlsson.

Sandviken tog brons efter seger över Hammarby med 7–2.