Lindsey Vonn efter super-G-tävlingen i Cortina.

Lindsey Vonns comeback i Cortina blev inte som hon räknat med.

Nu meddelar alpinstjärnan att det kan ha varit hennes sista tävling.

– Min kropp tillåter mig inte att göra det jag vill, säger hon tårögd.

Lindsey Vonn gjorde comeback och säsongspremiär i fredags efter sin knäskada. Men helgen i Cortina har inte bjudit på några bra resultat, och i super-G-tävlingen på söndagen körde amerikanskan ur.

Vonns plan har tidigare varit att göra sitt sista mästerskap i Åre-VM i februari. Men slutet kan komma tidigare än så. Efter Cortinas super-G meddelar Vonn att det "möjligen" kan ha varit hennes allra sista tävling. Amerikanskan var tårögd.

– Det är bara så här mycket min kropp klarar av, sade en känslosam Vonn efter tävlingen.

– Jag kan helt enkelt inte åka skidor på det sätt jag vill och som jag vet att jag kan. Jag vet verkligen inte hur jag ska tänka nu, fortsätter hon.

"Känslosamt"

Vonn har tagit 82 världscupsegrar, fyra färre än svenske rekordmannen Ingemar Stenmark.

12 av hennes segrar har kommit i just Cortina. Men hennes sista tävling på platsen blev inte som hon hoppats. Hon slutade på 15:e och 9:e plats i störtloppen följt av uråkningen i super-G.

– Det är mer känslosamt än jag trodde. Jag är medveten om att slutet kommer, men det gör det inte lättare. Det här är en fantastisk plats och jag har fantastiska minnen härifrån. Jag hoppades på fler, men det gick inte som jag förväntade mig.

Ny seger för Shiffrin

Tävlingen vanns av Mikaela Shiffrin som på nytt visade att hon är bäst – på i princip allt inom alpint. Hon tog tredje segern på tredje försöket i grenen den här säsongen, och hennes 54:e totalt i världscupen.

Shiffrin var 16 hundradelar snabbare än Tina Weirather, Liechtenstein, och 18 före Tamara Tippler från Österrike som knep tredjeplatsen när flera stora namn körde ur den trixiga banan.

Segern ges ännu mer tyngd av att Shiffrin inte körde de två störtloppstävlingarna i Cortina dagarna före, och därmed inte känt på banan som de andra åkarna gjort.

Lisa Hörnblad blev bästa svenska på en 29:e plats, 1,97 efter Shiffrin.