SKIDSNACK: En podcast om längdskidor och skidskytte

En podd om ✔ Världscupen ✔ Landslaget ✔ Vasaloppet

SPORTBLADET

Skidsnack är podcasten om allt och inget inom längdskidor och skidskytte.
Vinner Charlotte Kalla världscupen? Har Petter Northug en rolig mössa? Var det bra tryck i Therese Johaugs läppsalva och hur går det egentligen med podduons satsning eller ickesatsning inför Vasaloppet 2019?

Stefan Sköld och Victor Stenquist rapporterar och synar cirkusen kring längdskidor och skidskytte – med ett nytt avsnitt varje vecka.


Här är alla avsnitt av podden ”Skidsnack”

Skidsnack s05e06: Petter Northugs avsked, Denis Spitsovs spya och Charlotte Kallas debut i Julkalendern Tonje i Glimmerdalen

Sköld & Stenquist får tårar i ögonen när skidvärldens enda rockstjärna Petter Northug lägger pjäxorna på hyllan. Vi detaljstuderar den ryska kaskadspyan signerad Denis ”Spyttsov” Spitsov och recenserar Charlotte Kallas debut i Julkalendern.

Skidsnack s05e05: Calle Halfvarssons och Viktor Thorns bromance, hatet mot Therese Johaug och hyllningen till Ebba Andersson

Sköld & Stenquist tar tempen på kärleken i skidvärlden - och synar den problematiska relationen mellan Calle Halfvarsson och Victor Thorn. Vi hyllar Ebbhaug och ställer oss tvivlande till vilken sida Jacob Hård står på egentligen.

Skidsnack s05e04: Kläbos pinsamma miss, svenska succén och Calle Halfvarssons och Victor Thorns bråk med Petter Northug

Sköld & Stenquist sågar den norske (före detta) guldgutten efter fiaskoscenerna. Vi hyllar (så gott som) unisont den svenska laginsatsen och ser en ryss riva den språkliga järnmuren.

Skidsnack s05e03: Grips märkliga talangmur, Jerringprisnomineringar och Thomas Wassbergs oresonliga ilska

Sköld & Stenquist ser ännu en talang resa sig på den svenska skidhimlen men ser henne direkt skjutas ner som en lerduva. Thomas Wassberg är arg och Hanna Öberg får sin revansch, men vad gör Skidsnack på makarna Olssons skidläger?

Skidsnack s05e02: Justitiemordet på Hanna Öberg, Charlotte Kallas nya karriär och rysskräcken

Sköld och Stenquist är fly förbannade över Idrottsgalans justitiemord på Hanna Öberg, är livrädda för att ryssen kommer (igen) och utvärderar Charlotte Kallas chanser att roffa åt sig en guldbagge. Och varför står det en stakmaskin i Stenquists kök?

Skidsnack s05e01: Om Vibeke Skofteruds död, Viktor Thorns superkropp med mera

I säsongspremiären tar vi igen förlorade rubriker: Vibeke Skofteruds och Ida Eides död, Tomas Northugs rattfylla, Calle Halfvarssons form och Sebastian Samuelssons nästan-möte med Donald Trump. Vi nakengranskar landslaget och förklarar varför Petter Northug är Norges egen trojanska häst.

Foto: NAINA HELEN JÅMA
I podden ”Skidsnack” snackar Stefan Sköld och Victor Stenquist om längdskidor och skidskytte.
ARTIKELN HANDLAR OM