Tvingar Sallén till en femte match

Publicerad 2016-04-15

Stark upphämtning av Udominate ger rysare

Udominate överraskade stort i den fjärde semifinalen.

Nu tvingar de Sallén till en femte och avgörande match efter en stark upphämtning i fjärde perioden.

Inför matchen ledde Uppsala-laget Sallén med 2-1 i matcher och var favoriter. Udominate saknade även två av sina viktigaste spelare, Agnes Nordström och Hollie Mershon. Trots det här kunde Udominate kriga sig till en femte semifinalsmatch efter siffrorna 54-63.

Stark första halvlek av Udominate

Gästerna Udominate från Umeå inledde matchen starkt med vetskapen om att det var vinna eller försvinna som gällde. Det var mycket fart men också mycket misstag. Försvarsspelet fungerade inte som det skulle för Sallén och Udomiate ledde med 11-17 efter första perioden.

Sallén hade inte bara problem med försvaret utan även med anfallsspelet. Det var inte många spelare som kom igång med skyttet i första halvlek. Udominate däremot hade bra spridning på poängen och bra spelvändningar som resulterade i utdelning.

Tvingar fram en femte avgörande

Efter halvtidsvilan kom ett annorlunda hemmalag ut. De fick igång sitt spel och framförallt såg försvaret mycket bättre ut. Tidigare drog Katarina Andersson det tyngsta lasset när det kom till att leverera poäng men nu kom fler spelare igång. Bland annat stod Christy Bacon för nio poäng i den tredje perioden som slutade med siffrorna 44-44. I slutet av matchen var det slarvigt spel med mycket känslor på plan. Men Udominate överraskade och klarade av att fälla favoriterna på bortaplan. Men det krävdes en riktig krigarinsats och en imponerande upphämtning. Mycket att tacka har de Frida Aili som blev poängbäst i Sallén med 18 poäng.

– Det var en jämn match hela vägen i stort sett. Vi spelade i 40 minuter och jobbade på, det gav utdelning. Det märktes att luften gick ur dem i slutet. Det ska bli jätteskönt att komma upp och spela en femte på söndag, säger Udominates Frida Aili till unt.se.

"Nu är det 0-0"

Att Udominate skulle klara av att vinna matchen borta mot Sallén var det inte många som trodde på förhand. Men nu är det helt andra förutsättningar.

– Vi förlorade två i rad men lärde oss mer om det andra laget. Det här laget visade än en gång att de är mentalt starka, säger Udominates coach Tamara Ruzic till unt.se

Efter att ha varit i underläge är det nu lika i matcher och dessutom har Udominate hemmaplansfördel.

– Nu är det är 0-0, det är ett bra lag och de har en bra coach. Det här är därför vi spelar och såhär ska det vara i semifinalen, säger Tamara Ruzic.

Nu väntar en femte och avgörande match i Umeå på söndag.