Och bästa möjliga förutsättningar till mellanrundan med tanke på hur det sett ut.

Första halvlek mellan Sverige och Polen kan ha varit den sämsta i EM.

Jag har inte haft möjlighet att se så många matcher här på EM men jag hoppas att den var det.

För handbollens skull.

Det var tafatt, darrigt, bortslängda bollar, lösa skott, uselt 6–5-spel, missade jättelägen från ett Sverige som inte verkade kunna bära favoritskapet i matchen.

Polen ännu sämre

Det kändes som Sverige gjorde sin svagaste halvlek på den här nivån på länge. Men med tanke på det här landslagets dippar genom åren så kan ni säkert hitta något motsvarande i närtid.

Det var bara Filippa Idéhn som höll klassen, även om Polens avslut inte var så välplacerade och distinkta särskilt ofta, och Nathalie Hagman första sju minuterna.

Spelarna och Signell tyckte att försvars- och målvaktsspelet var ”otroligt bra” före paus. Jag håller med om målvaktsspelet men sett till det svaga motståndet och Idéhns alla räddningar så har jag svårt att hålla med om det ”betyget” på uteförsvaret.

Och då Polen var ännu sämre än Sverige, förutom målvakten Adrianna Placzek som efter att par svaga matcher plötsligt framtid som en världsaktör i skrået när de svenska spelarna sköt, kunde Blågult gå till pausledning med 10–5 efter tre snabba mål sista två minuterna.

Osannolikt resultat

Det var ju ett nästan osannolikt halvtidsresultat med tanke på hur dåligt Sverige spelade, men bara att tacka och ta emot när Polen verkade ha gett upp på förhand.

I sina två tidigare matcher hade Polen hängt med i målprotokollet fram till paus och några minuter till för att sedan ta helt slut, alternativt ge upp.

Nu bjöd Sverige i stället in polskorna i matchen och efter 48 minuter stod det 17–17 efter att det svenska anfallsspelet gått helt i stå och Idéhn blivit mänsklig. Polen hade faktiskt ledningen med 19–18 innan Sverige kunde ta ett litet kommando när anfallsspelet höjde sig något, med viss hjälp av ett par polska utvisningar där i varje fall en var högst diskutabel.

Vi fick en tredje rysare på raken, där de svenska anfallen var ett typexempel på när ingen vågade kliva fram. Men svensk seger till slut.

Stora tvivel fortfarande

Jag hade mina tvivel inför turneringen och fruktade ett svenskt uttåg redan i gruppspelet.

Jag har fortfarande mina tvivel men man är vidare med två poäng till mellanrundan.

Det är förstås godkänt sett till resultat och poängskörd.

När sedan Serbien besegrade Danmark får vi nog säga, med tanke på vad Sverige presterat, att man fått bästa möjliga förutsättningar in i mellanrundan, även om det förstås hade varit maxat om Hagman hade satt straffen mot Danmark så att man hade haft tre poäng i bagaget.

Alla tre lagen från grupp A vidare med två poäng och bara Ryssland från grupp B kommer in med fyra.

Men sedan kan man fundera på hur detta Sverige kommer att stå sig mot Ryssland, Frankrike och Montenegro.

Kvällens spel måste upp ett par klasser på nästan varje position, spelare och hand för att Sverige över huvud taget ska ha där att göra.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se