Michael Schumacher 50 år - familjen om födelsedagen

Presenterar app och ett nytt uttalande om F1-ikonens hälsa

avAnna Andersson

SPORTBLADET

I morgon fyller Michael Schumacher 50 år.

Därför presenterar familjen en ny app – och ett nytt uttalande:

– Från djupet av våra hjärtan vill vi tacka för att ni firar tillsammans med honom och med oss.

Det har passerat lite mer än fem år sedan den förre F1-mästaren Michael Schumacher skadade sig illa när han åkte skidor med sin son i Frankrike.

Han föll på en sten, hjälmen sprack och han drabbades av svåra huvudskador. Hur svåra är det fortfarande ingen utanför familjens innersta krets som vet och inför Schumachers 50-årsdag den 3 januari 2019 ber familjen också om att omvärlden ska fortsätta att respektera deras vilja.

– Snälla ha förståelse för att vi följer Michaels önskan och att ett så känsligt tema som hans hälsa precis som tidigare är privat och så kommer det också alltid att förbli, hälsar familjen i ett uttalade som presenteras på sociala medier.

Michael Schumacher 50 år - uttalande av familjen

Men för att fira hans bemärkelsedag har familjen offentliggjort en officiell app.

– Vi ser fram emot att fira hans födelsedag och från djupet av våra hjärtan vill vi tacka er för att ni vill fira hans 50-årsdag tillsammans med honom och med oss. För att ge honom, oss själva och er alla en present har ”Keep Fighting foundation” skapat ett virtuellt museum, skriver familjen i ett uttalande.

– Den officiella appen för Michael Schumacher offentliggörs i morgon så att vi alla gemensamt kan uppleva alla Michaels framgångar tillsammans. Appen är ytterligare ett steg på vägen i vårat arbete för att vi tillsammans ska kunna fira de prestationer som han uppnådde under sin karriär. Vi hoppas att ni får glädje av den.

Foto: Thibault Camus / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Frun Corinna

”Gör allt vi kan för att hjälpa”

Vid sidan av appen kan fansen besöka ett par olika utställningar om Michael Schumachers karriär. I tyska Köln visas Michael Schumacher Private Collection upp, Ferrari har en speciell utställning på sin fabrik i Maranello och på sociala medier hyllas också de insatser som han gjorde under de fler än 300 lopp och närmare 20 år som han var aktiv i F1.

Men familjen avslöjar inte hur de själva tänker fira födelsedagen.

– Ni kan vara säkra på att han är i de bästa händer, står det skrivet i uttalandet.

– Vi gör allt som vi bara kan för att hjälpa honom.

Foto: Shizuo Kambayashi / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
ARTIKELN HANDLAR OM