Anfallarens succé – slog till med hattrick i cupen

Publicerad 2024-01-11

Juventus gjorde processen kort mot Frosinone i Coppa Italia.

Anfallaren Arkadiusz Milik stod för ett hattrick när laget vann med 4–0 – och hade bud på mer.

Arkadiusz Milik har haft det tufft i Juventus under säsongen, och målproduktionen har till stor del uteblivit.

Polacken har främst fått korta inhopp i Serie A den här säsongen och har bara stått för två mål på 18 framträdanden.

Men i kvartsfinalen av den inhemska cupen Coppa Italia fick anfallaren chansen i startelvan när Frosinone kom på besök.

Och som han tog den.

Vann enkelt

Redan i den elfte minuten satte Milik dit 1–0 på straff, och innan halvtidsvisslan gick hade han satt dit ytterligare ett mål.

Hattricket skulle fullbordas redan efter 48 minuter när ”Juve” vann bollen högt och Milik kunde komfortabelt rulla in sitt tredje för kvällen.

29-åringen skulle också ha en till i mål, men efter VAR-koll beslutade domarna att döma bort målet för offside. Kort därefter byttes han ut, och stannade därmed ”bara” på tre mål.

Istället skulle 18-årige Kenan Yildiz sätta dit 4–0, som också blev slutresultatet.

Därmed avancerar Juventus till semifinal i Coppa Italia när man ställs emot Lazio. I den andra semifinalen ställs Fiorentina mot Atalanta. Det första mötet spelas den tredje april, och du ser resten av turneringen exklusivt på Sportbladet.