RIO DE JANEIRO. Matchen var betydelselös för båda lagen.

Men Sveriges handbollsherrar lämnar i alla fall OS med en seger.

Brasilien besegrades bekvämt med 30-19.

Handboll

Efter fyra raka förluster, redan utslagna ur OS och fiaskostämpel på sig avslutade handbollsherrarna med en sista gruppmatch mot Brasilien.

Matchen var helt betydelselös för båda lagen då brassarna redan var klara grupptreor utan chans på en andraplats.

Trots att Brasilien spelade inför fullsatta läktare på hemmaplan så verkade det som Sverige ville mer.

Man tog ledningen direkt med 8-2 och sedan kom Brasilien närmare än tre mål bakom. 16-10 i paus blev till slut 30-19 efter bra försvarsspel.

Johan Jakobsson stod över matchen på grund av skada och ersattes av Albin Lagergren som därmed gjorde mästerskapsdebut.

Staffan Olsson slutar

Andremålvakten Mikael Appelgren fick förtroendet hela matchen och gjorde det bra. Storskytten Philip Stenmalm var bäst framåt i första halvlek då han smällde in fem mål på fem skott.

Och äntligen lossnade det lite för spelmotorn Jim Gottfridsson, som gjorde fem mål.

Kim Andersson, som i lördags meddelade att han lägger av efter OS, avslutade sin långa landslagskarriär med att göra fem mål efter fint skytte.

Jerry Tollbring – lagets egentligen enda utropstecken i denna turnering – fortsatte prickskjuta in sina straffar och stannade till slut på 15 mål på 16 straffar.

Matchen var också förbundskaptenernas sista som par efter åtta år. Staffan Olsson slutar definitivt medan Ola Lindgren är aktuell för en fortsättning under en övergångsperiod.