Olai rånades på segermål i premiären

Publicerad 2024-04-13

Brommapojkarnas Sara Olai snuvades matchhjälte-rollen i den damallsvenska premiären.

Det när gästernas Cajsa Andersson stod för en jätteräddning och såg till att hennes Linköping spelade 0–0 borta mot BP under lördagen.

– Jag går i alla fall härifrån med en besvikelse, säger BP:s Olai.

Det var i den 77:e minuten som hemmalagets Fanny Hjelm-Rönnlund på en frispark kunde skicka bollen mot lagkamraten Sara Olai som kom med fart vid den högra stolpen. Olai var sånär att kunna skicka in ett ledningsmål för Brommapojkarna, men gästernas Cajsa Andersson fick målvaktshandsken emellan och kunde styra bollen över målet.

– Jag tyckte vi kunde vinna den här matchen, jag tyckte vi hade bättre lägen än vad de hade. Det är synd att vi inte fick in den, säger Olai till Viaplay.

Linköpings halvlek

Den damallsvenska premiären mellan Brommapojkarna och Linköping var annars ganska chansfattig, framför allt i första halvlek och det var kanske inte heller särskilt konstigt att det stod 0–0 i halvtid.

I den andra halvleken hade gästerna Linköping i princip spel mot ett mål, men inte heller då skapade fjolårets tabelltrea några större farligheter.

– Det var inte vad vi ville såklart. De låg kompakt det var svårt att att komma igenom dem och jag tyckte att vi höll lite samma tempo i anfallsspelet och därför är det svårt att komma ifrån dem, säger Linköpings Emma Östlund till Viaplay.