Västerås vann med 7–3

Det var kvällen då verkligheten kom ikapp Broberg.

Elitseriens stora överraskning föll med 3–7 mot Västerås.

Söderhamns bidrag till bandyns elitserie missade slutspelet i fjol men har framstått som oslagbart under säsongsupptakten.

Efter 3–2-segern mot Gripen i seriepremiären har Broberg besegrat Hammarby (2–1) och spelat oavgjort mot Villa Lidköping (5–5).

Tidig 2–0-ledning

Under tisdagen kom dock årets första förlust, och det gick undan i ABB Arena. Redan efter tio minuters spel ledde Västerås matchen med 2–0, efter mål av junioren Emil Juhlén och Jonas Nilsson. Broberg reducerade genom Erik Jonsson, men spänningen var högst tillfälligt.

Västerås ledde med 5–1 tidigt i andra halvlek, och redan då var matchen avgjord.

Även matcherna mellan Villa Lidköping och nykomlingen Tillberga (10–4) och serieledande IFK Vänersborg och Tellus (12–3) saknade all tillstymmelse till dramatik.

Spännande i Edsbyn

Däremot var det spännande i Svenska Fönster Arena, där Edsbyn tog emot Vetlanda. Hemmalaget var hela tiden i ledningen men kom undan med blotta förskräckelsen och vann med 6–5.