Jacob Josefson utmanade hela Brynäs förstakedja bakom eget mål.

Det slutade med mål för gästerna redan efter 29 sekunder.

– Det är för dåligt av oss med många pucktapp, säger Jakob Lilja till C More.

Brynäs IF

Djurgården kom till spel mot Brynäs efter en tuff förlust mot Färjestad i helgen.

Revanschsuget lag, som satte gasen i botten direkt.

Men det slutade med rekord-snabbt mål för gästerna.

Enligt eminenta twitter-kontot domarna.se så satte Brynäs sitt snabbaste mål i Stockholm sedan 1999 – tog bara 29 sekunder.

Och målet kom efter övermod av hyllade Jacob Josefson, blivande landslagscenter för Djurgården. Efter en målchans av Brynäs valde han en lite för kreativ väg ut ur egen zon och utmanade hela Brynäs förstakedja med Nicklas Danielsson, Joel Kellman och Jesper Boqvist. Det slutade med puck-tapp och att Joel Kellman såg till att Brynäs fick en kanon-start med 0–1.

Och debaclet för förstakedjan i Djurgården med Josefson, Daniel Brodin och Jakob Lilja fortsatte.

Fått självförtroende av poängen på slutet

Efter 18 minuter av den förstaperioden serverade Ryan Gunderson en smart passning till Nicklas Danielsson, som helt fri framför målet, drog in 0–2 efter en vig rörelse med överkropp och god koordination.

Även då var det som kallats för SHLs bästa kedja inne på isen.

– När vi väl kommer ned i zon så rullar vi på bra. Men det är för dåligt över lag och för mycket pucktapp, sa Lilja under matchen till C More och fortsatte:

– Brynäs sticker och chansar. Vi får sluta med att tappa pucken och vara noggranna när vi går framåt mycket.

I den tredje perioden fortsatte Djurgården att anfalla vilt, men Brynäs försvarade sig bra och läste hemmalagets inspelsvarianter runt målburen. David Rautio var en jätte i Brynäs mål.

En stabil match som slutade med tre poäng till Gästrikland efter 1–2-segern.

– Vi har fått självförtroende av poängen på slutet och vi vann senast och känner att vi kan ha mer tålamod nu, säger Jacob Blomqvist, kapten för Brynäs, till C More.