AS Roma vann det andra semifinalmötet i italienska cupen.

Men det var Lazio som hand om finalplatsen.

Detta tack vare två mål på bortaplan och en Ciro Immobile i fin form.

Första mötet i semifinalen mellan Romlagen slutade med seger 2-0 för Lazio.

I kvällens retur stod Roma som hemmalag på den arena, Stadio Olimpico, som lagen normalt delar.

Det såg ut att bli en hoppfull inledning då Edin Dzeko hade ett läge, men det var Lazio som tog initiativet, man gjorde det mycket tack vare Ciro Immobile. Precis som i det första mötet mellan lagen.

Bakom målen

Först bäddade han för 1–0. Italienaren vann han en höjdduell i straffområdet efter drygt 30 minuters spel och även om hans skott räddades så förvaltade Sergej Milinkovic-Savic returen. Sedan satte han själv Lazios andra mål tidigt i andra halvlek. Framspelning från Sergej Milinkovic-Savic...

Roma stack mellan med en kvittering som gav energi, men det krävs en rejäl upphämtning för att laget ens ska lyckas ta semifinalen till en förlängning efter Lazios två mål på bortaplan.

Roma gav dock inte upp. En kvittering till 2–2 i den 66:e minuten av Mohamed Salah gav hopp. Det blev ytterligare en fullträff av Salah, men segern blev för liten.

Lazio möter i finalen vinnaren mellan Napoli och Juventus, som spelar i morgon. Juventus vann första mötet på hemmaplan med 3–1.

***

Även i Frankrike var det cupkväll. I Monaco fixade hemmalagets anfallare Valère Germain avancemang från kvartsfinalen. Han gjorde två mål i mötet med Lille.

I den andra kvartsfinalen tidigare under tisdag kväll gav amatörlaget Fréjus Saint-Raphaël sin motståndare Guingamp, med den svenska landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson, en utmaning.

Guingamp klarade sig undan med 1-0 efter mål av anfallaren Alexandre Mendy i början av andra halvlek men också tack vare ett offensivt ingripande av lagets svenska målvakt. Han fick undan bollen framför fötterna på Akim Orniel, som kom fri efter en boll på djupet i den 61:e minuten.

Karl-Johan Johnsson räddade också ett distansskott i matchens slutskede.