Miami Heat föll igen – Celtics närmare en historisk serievinst

Publicerad 2023-05-26

NBA-finalen kan glida hur händerna på Miami Heat.

Under natten förlorade laget på nytt mot Boston Celtics, som fortsatte att reducera matchserien till 2-3.

– Vi kan och vi kommer att vinna denna serie, säger Heat-stjärnan Jimmy Butler enligt ESPN.

I onsdags var Miami Heat en vinst i från att slå ut Boston Celtics från slutspelet och ta sig till sin sjunde NBA-final.

Men efter förlust i match fyra och nu under natten även förlust i match fem, väcks frågor om Miami-laget kommer lyckas ta en finalplats.

– Vi kommer spela mycket bättre på lördag, och det är allt vi ska fokusera på nu, säger Heats-tränaren Erik Spoelstra efter matchen.

På väg mot historisk vinst

Celtics kopplade greppet om match fem från start och hade en ledning med hela 15 poäng inför andra perioden.

Miami Heat minskade ledningen något under period två och tre, men lyckades aldrig vända matchen till sin fördel.

Slutresultatet skrevs 110–97 till Boston Celtics.

I och med fredagens resultat tog Celtics sin andra seger under slutspelserien och reducerade matchserien till 3–2.

Laget är nu ett steg närmare att bli först i NBA:s historia att ta sig tillbaka från ett 3-0-underläge och vinna en bäst av sju-serie.

Match sex mellan lagen spelas på söndag den 28 maj kl. 02:30 svensk tid.