40-åringen vann tio miljoner på stranden

Publicerad 2019-08-05

Den 40-årige stockholmaren hade en stryktipsrad värd 30.000 kronor.

När Helsingborg kvitterade i lördagens sena match blev han ensam med 13 rätt och vann 10,3 miljoner kronor.

– Livet förändras, jag ska fundera vidare här från stranden, säger han.

Stryktipset

Det tog ett par dagar innan Svenska Spel fick tag i spelaren som var ensam med 13 rätt på Stryktipset i lördags.

Vinsten på 10.256.763 kronor för ett system på 128 kronor (sju halvgarderingar) är den överlägset största på spelformen i år.

Vinnaren visade sig vara en 40-årig stockholmare som i övrigt önskar att vara anonym.

Den nyblivna mångmiljonären följde lördagens fotboll från en solstol i Spanien.

Kan tacka HIF-mittfältaren

I de två sena matcherna på kupongen behövde han oavgjort mellan Falkenberg och Helsingborg i allsvenskan och att West Bromwich vann borta mot Nottingham i League Championship i Storbritannien.

Efter ett tidigt baklängesmål vände West Bromwich matchen snabbt och hade ledningen med 2–1 efter 26 minuter, ett resultat som sedan stod sig matchen ut.

I Falkenberg tog hemmalaget ledningen med 1–0 i den 14:e minuten och höll det halvleken ut, det dröjde till 53:e minuten innan 21-årige Kundei Benyu från Zimbabwe kvitterade och fastställde det som skulle bli slutresultatet.

Så länge Falkenberg hade ledningen så stod 40-åringen på 12 rätt och en utdelning som gav cirka 30.000 kronor.

– Det är enorm skillnad på 30.000 kronor och tio miljoner kronor, men det kändes inte så långt borta. Sen när Helsingborg kvitterade då var det bara en enorm väntan, säger han.