Hammarby nollade SAIK i första kvartsfinalen

Publicerad 2019-02-19

Det var avslag i kvartsfinalerna i elitserien i bandy under tisdagskvällen.

En stark tiominutersperiod gav Västerås segern mot ett sjukdomsdrabbat Vänersborg.

Och i Sandviken kunde Hammarby besegra sitt topp fyra-spöke.

I Västerås såg det ut som att det skulle bli en tuff tisdagskväll inledningsvis för Vänersborg. Redan innan avslag saknades den ordinarie trion Joakim Hedqvist, Olle Berglund och Adam Herou Löf på grund av sjukdom.

Men det var Vänersborg som skulle öppna målskyttet.

Efter dryga nio minuter kunde Felix Callander göra 1–0 på friläge efter en fin genomskärare av Emil Viklund. Därefter följdes lagen åt till 2–2 efter knappa 32 minuter trots att västeråsarna var spelförande. Sedan small det till.

Tre mål på tre minuter

På drygt tre minuter hade hemmalaget gjort tre mål och klivit ifrån till 5–2. Men med minuten kvar av halvleken kunde Vänersborg reducera genom Felix Callander, än en gång efter en fin genomskärare av Viklund.

Den andra halvleken var betydligt lugnare, men efter 83 minuter kunde Simon Jansson avgöra för Västerås efter en fin soloprestation ensam mot tre försvarare.

Slutresultatet skrevs till 7–3 i Västerås favör efter ytterligare ett mål av Simon Jansson i slutet.

Sömnpiller i Sandviken

I Sandviken var det en avvaktande inledning. Inget av lagen ville riskera något och de kände lite på varandra. Sandviken var spelförande och Patrik Hedberg fick göra några fina ingripande, men spelmässigt var den första halvleken relativt händelsefattig.

Det skulle dröja nästan 40 minuter innan det första målet kom. David Pizzoni Elfving vann bollen på mittplan och spelade vidare till Adam Giljam, som släppte den till Ilja Grachev, som kunde raka in 1–0 bakom Joel Othén i Sandvikenmålet. Det blev också den första halvlekens enda mål.

Första segern mot topp fyra

Robin Sundin kunde utöka stockholmarnas ledning till 2–0 på hörna tio minuter in i den andra halvleken och var på god väg att ta sin första seger mot ett topp fyra-lag den här säsongen. Detta kort efter att Sandviken varit nära att kvittera på ett skott utifrån, men Patrik Hedberg räddade.

I och med målet ökade matchen i intensitet och lagen började byta chanser med varandra som följd av det mer öppna spelet. Ju längre matchen gick desto mer blev det en försvarande Hammarby som räddades av Patrik Hedbergs räddningar mer än en gång.

I stället kunde Hammarby sticka upp och avgöra med tre minuter kvar av ordinarie matchtid genom Jesper Jonsson och stockholmarna tog i och med segern sin första vinst mot något av topp fyra-lagen.