Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-16

Messi bakom segern mot Holland – nu väntar Brasilien

i huvudrollen Leo Messi låg bakom segern mot Holland.

Han har beskrivits som Diego Maradonas arvtagare.

Med legendaren själv på läktaren ledde Leo Messi sitt Argentina till semifinal efter 2–1 mot Holland.

Nu väntar drömsemi mot Brasilien.

Kvartsfinalen mot Holland var som en välregisserad film, där Leo Messi spelade hjälterollen.

Efter knappa kvarten i första halvlek gav han Argentina ledningen efter att ha dribblat av försvaret och tvingat ner målvakten.

Men Holland försökte skriva om manuskriptet strax före paus då Otman Bakkal snappade upp en misslyckad frispark från en lagkamrat och kunde friställd skicka in kvitteringen.

Uppföljaren blir bättre

Som i en bra film blev avslutningen spännande. Efter en mållös andra halvlek gick matchen till förlängning, där Messi återigen stod i centrum.

I matchens 105:e minut hittade hans smått geniala passning fram till Angel Di Maria som distinkt satte 2-1 i bortre hörnet.

Slutet gott allting gott.

Och till skillnad från filmens värld lär uppföljaren bli ännu bättre: I semifinalen väntar Ronaldinhos Brasilien.

Förmodligen med Maradona närvarande även denna gång.

Fotnot: I den fjärde kvartsfinalen besegrade Nigera Elfenbenskusten med 2–0. I semifinalen väntar överraskningen Belgien.