Bästa dragen inför Premier Manager

avMartin Tolén

SPORTBLADET

Tiden är kommen.

Sportbladets Premier Manager drar igång i kväll!

Chatta med Martin Tolén – och läs hans bästa tips – inför säsongsstarten.

Fynden att köpa:

Gerard Deulofeu, mittfältare, Watford, 3 000 000 kronor

Den spanske yttern besitter en enorm snabbhet och är väldigt skicklig på att ta sig förbi ”sin gubbe”. För tre miljoner kronor kan det vara värt en chansning med Deulofeu i laget – trots att Watford knappast kommer vara något topplag.

Benjamin Mendy, försvarare, Manchester City, 3 000 000 kronor

Kommer förmodligen starta i ett vinnande lag och bara det kommer man långt på. Men sedan ansågs Mendy vara en av de skickligaste ytterbackarna i ligan på att slå inlägg från sin kant. Kan komma att leverera ett gäng assist och bör därmed vara given i startelvan. Det låga priset hör till stor del ihop med att Mendy gick fjolårssäsongen korsbandskadad.

Alvaro Morata, anfallare, Chelsea, 5 500 000 kronor

Okej, det är ingen spelare som kommer att starta samtliga 38 matcher med tanke på konkurrensen. Men när VM-sjukan slagit till mot Chelsea – vilket innebär att anfallskollegor som Giroud och Batshuayi inte är i full matchform ännu – har Morata möjligheten att få all speltid i inledningen av säsongen. Kan bara Sarri få fart på Chelsea lär även Moratas målproduktion öka. Relativt dyrt ”fynd”, men får anses vara billig i jämfört med de andra topplagens försteanfallare.

Foto: Joseph Nair / TT / NTB Scanpix
Manuel Lanzini är skadad.

Spelarna att undvika:

Manuel Lanzini, mittfältare, West Ham, 4 000 000 kronor

Otroligt fin spelare som hade kunnat vara en riktig kassako för oss Premier Manager-spelare. Men går korsbandsskadad och beräknas inte vara tillbaka förrän i januari-februari 2019 (då Premier Manager Höst redan är över).

Nick Pope, målvakt, Burnley, 5 000 000 kronor

Fjolårets stora succémålvakt hette Nick Pope. Men efter att ha fått följa med i den engelska VM-truppen har 26-åringen skadat sig och väntas bli borta mellan två och tre månader. Avstå!

Laurent Koscielny, försvarare, Arsenal, 3 500 000 kronor

Samma sak här. Dras med skada och kommer att missa i stort sett hela hösten. Är därmed garanterade minuspoäng för din managerelva och det vill man, förstås, undvika.

Foto: IAN KINGTON / AFP
Eden Hazard finns på ”fel position”.

Spelarna på ”fel” position:

Eden Hazard, mittfältare, Chelsea, 8 000 000 kronor

Som vanligt är det de här spelarna som vi letar efter mest. Anfallare som står som mittfältare och därmed får mer poäng för ett mål eller assist. Eden Hazard får betraktas som en sådan. Kommer troligen att spela till vänster i Sarris tremannaanfall och kan få en rejäl nytändning under en ny tränare.

Kieran Trippier, försvarare, Tottenham, 4 000 000 kronor

Visst, han är fortfarande till höger i Tottenhams backlinje. Men med tre mittbackar får Trippier och kollegan till vänster all tillåtelse att trycka framåt som en wingback. Kan komma att stå för flera assist till Harry Kane inne i boxen.

Xherdan Shaqiri, mittfältare, Liverpool, 5 000 000 kronor

Står som mittfältare, men jag kan inte tänka mig annat än att den lille schweizaren kommer att konkurrera om någon annan plats än de tre anfallspositionerna. Och när både Mané och Salah står som anfallare får vi nog se Shaqiri som ett fynd i det här sammanhanget. Kan dock få finna sig i en del bänkplatser, men när Klopp roterar bör Shaqiri ligga bra till för en startplats.

▪▪ ⁠Spelstopp: Fredag 10 augusti 21.00.

De har vunnit Premier League på 2010-talet 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM