Ändrar VM-planen efter problemen: ”Inte jättelovande”

VM i Åre: Myhrer och Hargin stannar i Åre

avMalin Wahlberg

Publicerad:

ÅRE. André Myhrer och Mattias Hargin skulle lämna Åre efter lagtävlingen. 

Men nu görs planen om efter problemen med underlaget. 

– Vi stannar för att vi tror att vi har bättre snö här, säger förbundskapten Fredrik Kingstad. 

De svenska herråkarna har laddat upp inför VM i Björnrike 20 mil från Åre. Planen var egentligen att André Myhrer, Mattias Hargin och Kristoffer Jakobsen skulle återvända dit efter tisdagens lagtävling, men så blir det inte. 

– Alla var ganska eniga om det. Man vill hellre vara kvar här och njuta lite och få den extra gnistan och dra nytta av VM-känslan, säger Mattias Hargin.

”Ser inte jättelovande ut”

Underlaget har varit en annan stor anledning. Under måndagens alpina kombination var flera åkare kritiska till underlaget efter att VM-arrangören tvingats att vattna och salta backen för att rädda underlaget när vädret slog om.

– Vi stannar för att vi tror att vi har bättre snö här som är mer lik tävlingsbacken. Det vi ser i dag med vatten och salt är inget man plockar fram när det är minus tio. Men som tur är är vi vana att vara på vatten och salt när vi kommer från det här landet. Vi har en viss fördel om det kommer till det, säger förbundskapten Fredrik Kingstad och fortsätter:
– Det är tråkigt att vi har vatten och salt i februari i Åre, det ska vi inte ha men det är bara att göra det bästa av situationen.

Myhrer är förberedd oavsett vad som kommer. 

– Det ser väl inte jättelovande ut vad jag har förstått, men det blir som det blir. Vi försöker göra det bästa av det, därför tror jag att det kan vara bra att ligga kvar i veckan för att få se hur det kan vara i veckan, säger han.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

 

LÄS MER: VM i Åre 2019 – allt om alpina mästerskapet

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Alpina världscupen – guide med alla tävlingar

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM