Avslutningen blev en rysare.

Felix Claar sköt Alingsås till semifinal i slutsekunden.

– Det fanns ingen tid att passa, säger han till Sportkanalen.

Nu blir det Kristianstad-Alingsås och Skövde-Sävehof i semifinalerna.

Ystads IF hade sina chanser att gå till semifinal efter att vunnit kvartsfinal tre i Alingsås och skaffat sig en 2–1-ledning.

Man hade 7–2 och 9–5 när man kunde avgöra hemma i förra veckan.

Och när det återstod drygt 18 minuter av den avgörande matchen i Alingsås på annandagen gjorde Anton Hallbäck 20–17 på kontring.

Då hade YIF semifinalvittring igen.

Gjorde 8–1

Men Alingsås kom tillbaka inför ett kokande och fullsatt Estrad (2303 åskådare) och gjorde 8–1 på mindre än tio minuter, fram till 25–21.

YIF kom tillbaka starkt ännu en gång men bara till lika två gånger om (25–25 och 26–26).

Alingsås fick sista anfallet och i den absolut sista sekunden satte Felix Claar ett chansskott i bortre krysset.

– Jag hörde att det var fem sekunder kvar. Många skrek ”skjut” och det fanns ingen tid att passa så jag bara provade, säger Claar till Sportkanalen.

Därmed är Alingsås i semifinal för sjätte året i rad.

– Det känns jävligt tungt just nu. Vi faller på egna misstag, suckar Kim Andersson, som storspelade för sitt YIF, i Sportkanalen.

Kristianstad valde Alingsås

Ystads IF missar däremot semi för andra året i rad. Man åkte ut mot Alingsås i femte och avgörande matchen i fjol också.

Efter matchen valde seriesegrarna IFK Kristianstads tränare Ljubomir Vranjes Alingsås som semifinalmotståndare. Det betyder att Skövde och Sävehof möts i den andra semin.

I den andra ändan av handbollsligan säkrade Önnered kontraktet efter att besegrat Skånela från Märsta på annandagen med 29–23. Göteborgarna vann därmed kvalet med 3–1 i matcher.

Målkungen Daniel Blomgren var än en gång dominerande för Önnered i sin sista match för klubben. Han ska spela i Alingsås nästa säsong.

Resultatet betyder också att handbollsligan nästa år spelas utan ett 08-lag för första gången på 35 år.